April 2006: Bloesemtrefffen in Borgloon

Vrijdag 21 april 2006

We pakken snel onze Plom-Plom in en vertrekken voor ons eerste treffen naar Borgloon. Het is wel spannend. We weten absoluut niet wat we moeten verwachten van dit treffen. Gaat het tegenvallen of gaat het juist meevallen? Naar het lezen op het forum wordt er toch wat drank verzet. Wij zijn matige gelegenheid-drinkers. Daar hadden we dus ook een beetje bang voor. Maar het viel allemaal heel goed mee. Bij onze aankomst worden we verwelkomd en Luca stapt snel uit. Er zijn nog kinderen aan het spelen en hij wil meedoen.

 

Zaterdag 22 april 2006

Na naar de bakker te zijn gereden met de fiets, genieten we van een lekker ontbijt. We trekken onze wandelschoenen aan en gaan een wandeling maken. Voor de bloesems zijn we te vroeg. Door de aanhoudende koude is alles wat aan de late kant. We maken een mooie wandeling door de velden. 7,7km. In de namiddag is er een gids voorzien die ons wat wijzer gaat maken over de geschiedenis van Borgloon. Daarna is er een wandeling voorzien. Raar maar waar, de wandeling die we ’s morgens hebben gedaan, doen we nog eens. Maar nu krijgen we daar wat uitleg bij. Voor sommigen is de wandeling zwaar. Vooral voor diegenen die slecht te been zijn. We helpen deze mensen zo goed we kunnen en moedigen ze aan. Na de wandeling is er een drink met even later de BBQ. We zitten binnen in de cafetaria. Veel te koud om buiten te eten. We maken het niet te laat. Luca heeft zijn dosis vandaag gehad. Anders krijgen we hem niet meer in zijn bed.

 

Zondag 23 april 2006

Weer naar de bakker gefietst. Deze keer pistolets en eitjes als ontbijt. Na een rustig ontbijt trekken we weer onze wandelschoenen aan. We maken een kleine wandeling van 4 km. Dan kan Luca nog wat genieten van het spelen met de andere kinderen en wij van de vroege voorjaarszon. In de namiddag groeten we iedereen en trekken naar huis. We zijn naar dit treffen met een bang hartje gegaan maar we zijn heel blij dat we het hebben meegemaakt. We kijken al uit naar de volgende treffen. We hebben daar een pak mensen leren kennen. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe.