Zouff: (Zummerlove of Robinsfields)

Ik ben een Chocolade Labrador Retriever. Ben geboren in Brasschaat op 10 juli 2000. Ben als pup bij mijn baasje terecht gekomen. Zoals elke chocolade Labrador ben ik een beetje "prettig gestoord". Maar niet zo erg als mijn moeder, mijn broers en zussen. Ik geniet van een luilekkerleventje.

 

2008: Ik heb een nieuw vriendje er bij gekregen. Griswit, de kat, is mijn soulmate. Plagen, spelen en achter elkaar rennen dat zijn onze voornamelijk bezigheden.

 

2009: Ondertussen ben ik een volleerd knuffelhond geworden. Heb meerdere cursussen gevolgd en heb mijn diploma op zak om met iedereen te mogen knuffelen. Ik laat mijn charmes al zien bij de Wilgenduinen en ben nog op zoek naar meer werk.

 

13 januari 2010. Een grote dag voor Zouff. Ze gaat vandaag voor het eerst haar kunde mogen laten zien als leeshond. Ze wordt ingezet in scholen om kinderen meer vertrouwen te geven in het lezen. Kinderen worden hier niet telkens op hun fouten gewezen en zo bouwen ze hun vertrouwen op. Kinderen die gesloten of op zichzelf zijn teruggetrokken hebben heel veel baat met dit. Maar Zouff kennende zal ze haar eerste solo werkdag wel heel goed doorstaan. Ikzelf ben heel fier op haar.

Irie: (Irie Van de Mazoraxhoeve)

Ik ben een Duitse Dog, geboren in Sint-Truiden op 2 april 2009. Zal vanaf zaterdag 30 mei het leven van mijn baasjes op de proef stellen. Heb gehoord dat ik als therapie-hond zal opgevoed worden. Hopelijk zullen de kindjes en/of volwassenen waarmee ik ga werken lief zijn en krijg ik veel knuffels van hen. Ik heb nog wel een hele weg af te leggen eer ik moet gaan werken. Dus, nu lekker van profiteren van het leven en hopen dat Zouff een goede vriendin van me zal worden. Ik ben benieuwd of Griswit, de kat, ook met mij zal willen spelen. Ik sta te trappelen van nieuwsgierigheid om mijn nieuwe omgeving en "klein baasje" te leren kennen. Je zult zeker nog van me horen.

 

6 mei 2009.

ondertussen heeft ons meisje zich goed aan haar omgeving en vriendjes aangepast. Het is soms prettig om te zien hoe ze stappen tracht te ondernemen om bij Griswit te komen. Die is nog een beetje op zijn hoede voor deze wildebras. Maar voor de rest gaat alles heel goed. We moeten haar goed in het oog houden. Ze neemt graag alles in haar muil. Het luisteren gaat er ook goed op vooruit.

Een klein deel van de foto's van onze klein meid kunnen jullie hier vinden.

 

6 november 2009.

Ik ben ondertussen een grote meid geworden. Kattenkwaad is voor het ogenblik nog een leuze voor me. Ik haal graag alles van het aanrecht. Niets is veilig voor me. Mijn baasjes moeten alles goed opbergen en alles barricaderen. Zoals mijn pseudo mama, Zouff, doe ik mee aan knuffeltherapie. Ik loop mee met de kindjes van Wilgenduin. Door mijn grootte waren de kindjes eerst een beetje bang maar nu willen ze me graag aaien en gaan ze graag met mij op stap. Ik heb ook al samen met Zouff aan een test mee gedaan om mijn mogelijkheden van knuffelhond te testen. Ik heb alles in me. Mooi, niet? Nog veel blijven oefenen en dan kan ik meer blije gezichtjes maken.

 

Huisdieren: honden

Matu (Matu van 't Land van Loon)

Matu is een Engelse Springer Spaniel, geboren op 02/03/13.

Ze is direct door Irie geadopteerd als haar pupje.

Het is mooi om zien hoe dat kleine hummeltje speelt met de grote loebas.

 

Ondertussen is Matu al flink gegroeid. Zowel van grootte als van karakter. Zij heeft ook een opleiding gekregen tot therapiehond.

Op 27/07/14 heeft ze meegedaan aan een sociale test van de K.M.S.H. en ze was geslaagd. Dit betekent dat ze na de grote vakantie ook officieel aan de slag kan als lees- en knuffelhond.

 

Nog nieuws: op 05/12/14 is Matu gedekt door Jackys Lad.

We verwachten pupjes ergens in de eerste week van februari!

Meer info over de pupes kan je vinden HIER vinden.

Cléo: (Gloi Queen of the Nile)

Ik ben een Golden Retriever. Ik kom uit Engeland en ben geboren op 23 april 1994. Aangekocht door een Belgische fokker om mooie pups te baren. Ik bleek steriel te zijn en er werd gezocht naar een goede nieuwe tehuis voor me. Ben dan bij mijn huidig baasje terecht gekomen. Spijtig genoeg voel ik me niet zo fit meer en verdraag ik niet zo goed de warmte meer. Met mijn vriendin, Zouff, geniet ik nog van leuke spelletjes.

 

Spijtig genoeg moet ik jullie melden dat we Cléo op 10 januari 2007 hebben moeten laten inslapen.

Cléo had de laatste tijd heel veel last van haar heupen en problemen met haar vertering. Haar pancreas was er heel slecht aan toe en ze stond al bijna 1 jaar op speciale voeding en medicatie. Cléo zal steeds in onze gedachten blijven. We zullen haar steeds herinneren als een volwaardig familielid.