Mei 2006: Stroppentreffen Sint Amandsberg

Vrijdag 5 mei 2006

Ik heb vandaag een dagje vrij genomen. Zo kan ik in alle rust onze Plom-Plom laden. Als ik Luca van school heb gehaald en Marijke terug is van haar werk, vertrekken we naar Sint Amandsberg. Dit treffen is niet zoals de andere treffens. We parkeren ons langs en bij de andere motorhomes. Een pak nieuwe gezichten.

's Avonds is er een diner. Het was lekker. Luca is, tijdens het eten, in de kinderwagen in slaap gevallen.

 

Zaterdag 6 mei 2006

Er is zon. Het ontbijt: koffiekoeken. Luca heeft weer snel vriendjes gemaakt en gaat de speeltuin in. Daarna gaan we op stap. Met een vragenlijst op zak gaan we de buurt verkennen. Eerst enkele vragen over de paarden en dan over het kerkhof en nog veel meer andere onderwerpen. Al wandelend trachten we zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden. Kort na de middag rijden we met de fiets in een groep naar stad Gent. We stappen even later op een toeristisch bootje.

We krijgen er wat uitleg over de geschiedenis van Gent en zijn gebouwen. Donkere wolken komen boven ons maar we hebben geen regen. ’s Avonds is er een BBQ. Die verloopt in de regen. Er is niet genoeg plaats in de cafetaria en we zoeken onze toevlucht onder de tent aan het podium. We sleuren er wat tafels en stoelen bij en sommigen komen bij ons zitten of volgen gewoon ons voorbeeld. Gelukkig houdt het na een tijd op met regen. Het gaat er erg gezellig aan toe. Een goed duo zingt bekende liedjes, we krijgen een kleine voorstelling van Linedansen en dan komt er een clown en Heidi het geheel nog wat opvrolijken.

Het wordt vrij laat eer we in ons bedje kruipen.

 

Zondag 7 mei 2006

Weer een groots ontbijt. Het is nu een pak uitgebreider. Spek met roereitjes, brood, pistolets, boterhammen en koeken. Het smaakt ons best. Het is aan het regenen. We blijven wat films kijken in de motorhome. Luca heeft een goeie valling en we willen niet dat hij nog meer ziek wordt. Als het weer het even toelaat gaat hij nog wat buiten spelen en maken we nog een korte wandeling met de honden. Tegen de latere middag zetten we alles terug op zijn plaats en gaan huiswaarts. We zijn nog geen 2 minuten aan het rijden of Luca is al in slaap gevallen. Alles nog snel uitladen en de motorhome kan terug op zijn plaats worden gereden.